tirsdag 14. juli 2009

Pergola

Jeg har lenge ønsket meg en pergola i hagen. Både fordi jeg synes at det er kjempefint med bugnende roser over treverket, men også fordi det lager rom og struktur i hagen.
En annen grunn for å sette opp pergolaen er et håp om at den etterhvert som rosene blir større skal hindre litt innsyn i hagen også.

Og nå er den på plass :-)



















Jeg er kjempefornøyd med pergolaen min kjære samboer har snekret. Nedenfor ser dere hvordan “byggverket” skrider frem.




Pergolaen sto egentlig på planene i fjor, men det ble det ikke tid til. Men 3 Lykkefund-roser ble innkjøpt og plantet i utkantet av urtebedet i påvente av at pergolaen skulle komme på plass. Forhåpentligvis får de nå litt bedre forhold til å vokse seg store og flotte.



















Jeg kunne selvfølgelig ikke vente til pergolaen var helt ferdig, rosene ble bundet opp før taket var på plass :-)



Og her er det ferdige resultatet sett fra begge sider. Er litt usikker på om det blir nødvendig å sette inn noe mer som rosene kan klatre i mellom stolpene, vi får se etterhvert. Planen er å kante både urtebedet og det andre bedet langs pergolaen med enten Lavendel eller Isop – så nå er det bare å sette i gang med å sette stiklinger.



Oppdatering 2011Det har da skjedd litt på to år. Både roser og clematis har vokst seg mye større og dekker nå nesten til mot naboen. Rosen ‘Lykkefund’ har også begynt ferden over mot den andre siden. Og i sommer fikk jeg endelig satt ned Lavendel langs bedene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...